Preguntes més freqüents

Què és Revenue Management?


És el procés d’entendre, anticipar-se i influenciar en el comportament del meu client amb l’objectiu de maximitzar els meus ingresos.
Quins són els beneficis del Revenue Management


El principal objectiu del revenue management es fer crèixer la rentabilitat (anual i mensual) del teu negoci.

Tenint en compte els costos, el revenue defineix les tarifes de ventes més adhients segons la demanda, la data, l’inventari disponible, el contexte (activitat del set competitiu) i el segment objectiu.
Podem aplicar Revenue Management a un hotel petit o a un hostal?


¡Per decomptat! Cada establiment té unes característiques diferentes i necessita poder optimitzar les seves habitaciones, ingresos, clients i poder-ne treure una millor rentabilitat.
Quins són els principals indicador de rendiment clau (KPI) per a la gestió dels meus ingresos?


RevPAR: Ingressos per habitació disponible: HAbitacions Ingressos / Total d’habitacions de l’establiment.

Ocupació%: Habitacions ocupades / habitacions totals de l’establiment

Tasa diaria mitjana: Ingressos per habitaciones / Total d’ahbitacions venudes

ADR (Preu Mig): Total d’ingressos per habitaciones ocupades / Total d’habitacions oupades

RGI: Índex de generació d’ingressos: RevPAR del hotel / conjunt competitiu RevPAR

MPI: Índex de penetració de mercat: Ocupació de l’hotel% / Ocupació del conjunt competitiu.

ARI: Índex de índex promig. Tarifa mitjana de l’hotel / Tarifa mitjana del conjunt competitiu.
Què es un Forescast (Previsió de Demanda? És necessari pel meu establiment?


És la eina o document que indica quien es l’objectiu de venta per aquell dia, semana, mes o any a nivel d’ocupació, preu mig y RevPAR.

És important confeccionar un Forecast de un any detallat al dia per sapiguer quin és l’objectiu i aplicar l’estratègia de Revenue Management més adient.
Què és la paritat de preus?


És molt important vendre la mateixa tarifa o el mateix preu en tots els canals de venta de l'hotel, per a que el client no trobi una tarifa o preu més baix a d'altres canals que no sigui la pròpia web de l'hotel.
En què consisteix una estratègia de preus?


És una enfocament integral per al revenue management o la gestió d'ingressos, que abasta no sols la fixació de preus i la optimització de la demanda, sino també la inteligència de negoci provinent de les vendes, el màrqueting i la distribució. També inclou els costos asociats de la captació i fidelització de clientes; aprofita la inteligència interdepartamental per facilitar un enfocament de col.laboració per a la generació d'ingressos; y desbloqueja perspectives de conducta a través de noves fonts de dades i les proves d'elasticitat de preus.
Per què és necessària una web per al meu hotel?


Avui dia, la comercialització hotelera online està lligada a unes altes comissions del proveïdors líders del segment; tenir una página web atractiva, de fácil navegació, adaptada als diversos aparells mòbils, i amb un disseny correcte per incentivar la conversió, aconseguirà fer crèixer el volum de reserves directes desde aquest canal; reduïnt els costos de venta i, com a conseqüència, incrementant el seu ADR. Ademés, mantindrà una imatge fresca, acual i atractiva focalitzada a captar clients potencials.
Per què és important el SEO o posicionament web?


1. - Multiplica la teva visibilitat. Imagina que aconsegueixes posicionar la teva web amb un concepte que té 500.000 recerques mensuals. Si el primer resultat llistat al cercados sen porta un 20% dels clics, tindries 100.000 visites mensuals orgàniques sense cost adicional. 2. - Millora la teva web. Si les tècniques de posicionament web estan ben treballades, no sols millora la teva posició de cara als motors de recerca, sino també amb els propis usuaris. Millorar l'experiència d'usuari significa millorar els teus resultats. 3. - Es una inversió a llarg termini. Optimitzar la teva web té un cost inicial pero, si aconsegueixes posicionar.te entre els primers llocs, tindràs una fantàstica font de tràfic de qualitat sense cost.
4. - Rentabilitza la teva web. Si has fet una inversió de diners, temps i recursos per a construir una web que representa la teva marca, és lògic fer que la visitin el major nombre d'usuaris per aprofitar la inversió. 5. - Engrandeix el teu impacte a les xarxes socials. El posicionament web crea sinèrgies amb la social media, degut a que els enllaços que es comparteixen a les xarxes fan ús dels títols i descripcions que hauràs optimitzat com a part de la teva estratègia de posicionament. 6. - Construeix confiança i credibilitat. L'autoritat i la rellevància son dos factor clau del SEO. Per tant, quan la teva web apareix entre els primer resultats de recerca, els usuaris saben que es tracta de un lloc que inclou la informació que busquen i que ha sigut aprobada per molts usuaris. En definitiva, els hi dóna la confiança que necessiten per convertir en compra. 7. - Es pot mesurar i optimitzar. És possible evaluar els resultats de totes les tècniques i factor que participen del teu SEO, per veure quins són els que tenen millor resultat i poder corregir la trajectòria si és necessari.
Què és GDS?


GDS és el terme col.lectiu que recull els quatre Sistemes de Distribució Global (Amadeus, Sabre, Galileo, Worldspan) que originalment foren creats per a la indústria de les aerolínees. Aquests sistemes avui dia són independents y de fet son la principal eina dels agents de viatge d'arreu del món que l'utilitzen per reservar hotel, aire, tren, creuer i aotomòbil.
Quan utilitzar les tàctiques de duració mínima d'estada?


Les tàctiques de duració mínima d'estada (MLS) s'utilitzen per filtrar les recerques de reserves. Imposar un MLS2 significa que l'hotel només desitja acceptar reserves que pernoctin a l'hotel un mínim de dos nits. D'aquesta manera evitem que les nits individuals s'esgotin amb rapidesa durant períodes d'alta demanda. És una tàctica més eficient que esperar a que la nit s'esgoti abans d'imposar una tàctica de "House Closed"; això té típicament un efecte perjudicial a les nit d'abans i després de les nits pico.
Com sel.lecionar un "Conjunt competitiu d'hotels?


El Conjunt Competitiu s'utilitza com a punt de referència col.lectiu contra el que un hotel pot mesurar el seu exercici històric. El conjunt ha de incloure de 5 a 7 hotels amb el mateix públic objectiu. El conjunt, ademés, comparteix generalment ubicació geogràfica similiar.